/dev/gsmtty* devices not found ASUS Zenfone 2e AT&T

Hi,

I am not able to find /dev/gsmttyN nodes responsible for modem communication on my asus android phone. When I restart rild, I get following logs (logcat -b radio):

I/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - ENTER
I/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Attempting to connect to MMgr try=[1] out of 10
W/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Cannot connect to MMgr
I/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Attempting to connect to MMgr try=[2] out of 10
W/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Cannot connect to MMgr
I/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Attempting to connect to MMgr try=[3] out of 10
W/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Cannot connect to MMgr
I/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Attempting to connect to MMgr try=[4] out of 10
W/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Cannot connect to MMgr
D/DCT ( 1083): [0]onReceive: action=android.intent.action.BATTERY_CHANGED
D/DCT ( 1083): [0]ACTION_BATTERY_CHANGED pluggedType: 2
D/DCT ( 1083): [0]onReceive: action=android.intent.action.BATTERY_CHANGED
D/DCT ( 1083): [0]ACTION_BATTERY_CHANGED pluggedType: 2
I/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Attempting to connect to MMgr try=[5] out of 10
W/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Cannot connect to MMgr
I/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Attempting to connect to MMgr try=[6] out of 10
W/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Cannot connect to MMgr
I/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Attempting to connect to MMgr try=[7] out of 10
W/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Cannot connect to MMgr
I/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Attempting to connect to MMgr try=[8] out of 10
W/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Cannot connect to MMgr
I/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Attempting to connect to MMgr try=[9] out of 10
W/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Cannot connect to MMgr
I/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Attempting to connect to MMgr try=[10] out of 10
E/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - Cannot connect to MMgr after 10 tries
D/SubController( 1083): [getSubId]- size == 0, return dummy instead
I/RILR (10526): CSystemManager::MMgrConnectionInit() - EXIT
E/RILR (10526): CSystemManager::InitializeSystem() - Unable to connect to MMgr lib
I/RILR (10526): CTE:: DeleteTEObject() - Deleting TE instance
I/RILR (10526): CTEBase::~CTEBase() - Deleting initializer
E/RILR (10526): CMutex::LeaveMutex() - EPERM code returned
I/RILR (10526): CInit7160::~CInit7160() - Enter
I/RILR (10526): CInit7160::~CInit7160() - Exit
I/RILR (10526): CInitializer:: Destroy() - Before delete m_pModemBasicInitCompleteEvent
I/RILR (10526): CInitializer:: Destroy() - Before delete m_pSimUnlockedEvent
I/RILR (10526): CInitializer:: Destroy() - Before delete m_pRadioPoweredOnEvent
I/RILR (10526): CInitializer:: Destroy() - Before delete m_pModemPoweredOffEvent
I/RILR (10526): CInitializer:: Destroy() - Before delete m_pInitStringCompleteEvent
E/RILR (10526): CMutex::LeaveMutex() - EPERM code returned
I/RILR (10526): CInitializer:: Destroy() - Before delete m_pPortsManagerMutex
E/RILR (10526): CMutex::LeaveMutex() - EPERM code returned
E/RILR (10526): CMutex::LeaveMutex() - EPERM code returned
E/RILR (10526): CMutex::LeaveMutex() - EPERM code returned
E/RILR (10526): CMutex::LeaveMutex() - EPERM code returned
I/RILR (10526): CSystemManager::InitializeSystem() - Exit
E/RILR (10526): mainLoop() - RIL InitializeSystem() FAILED for modem ID: 0
E/RILR (10526): mainLoop() - RIL Initialization FAILED
I/RILR (10526): CSystemManager:: Destroy() - Enter
I/RILR (10526): CSystemManager::~CSystemManager() - Enter
I/RILR (10526): CSystemManager::~CSystemManager() - DEBUG: Mutex Locked!
I/RILR (10526): CSystemManager::~CSystemManager() - Before DeleteQueues
I/RILR (10526): CSystemManager::~CSystemManager() - Before delete TE object
E/RILR (10526): CTE::GetTE() - Unable to get terminal equipment!!!!!! EXIT!

Any idea what could be wrong and how to fix this issue? I am mostly interested in sending AT commands to modem and without gsmtty nodes, this isn't possible.

Show Accepted Answer

Guest Quick Reply (No URL, BBcode or HTML)

Last post by vbartoletti
1 hour ago
Last post by lura19
1 hour ago
Last post by purdy.bernard
3 hours ago
Last post by catalina55
3 hours ago
Last post by schroeder.kyle
1 hour ago
Last post by tschaefer
33 minutes ago
Last post by makenzie.schaefer
1 hour ago
Last post by reginald.casper
4 hours ago
Last post by kessler.dominic
44 minutes ago
Last post by reuben.kassulke
4 hours ago